Det koster ikke noget at spørge

    Splittesting

    Hvad er Splittesting?

    Hvis du har en hjemmeside, får du som regel en vis mængde besøgende. De fleste ønsker at omdanne disse besøgende til konverteringer, så de får en værdi fra brugerne på hjemmesiden frem for blot at have dem som observerende besøgende. Når du skal forbedre din konverteringsrate, bruger du konverteringsoptimering, som er en online markedsføringsteknik. Denne markedsføringsteknik omfatter rigtig mange forskellige metoder, som kan være med til at øge dine konverteringer ved at lave ændringer på hjemmesiden, og herunder hører Splittesting til.

    En A/B Splittest er en metode inden for Konverteringsoptimering, som kan være med til at afgøre, om du skal lave en bestemt type ændring på din hjemmeside. Det foregår på den måde, at du viser forskellige versioner af din website til forskellige brugere for at vurdere, hvad der fungerer bedst.

    Har du for eksempel et håndværkerfirma, som tilbyder at ringe til brugeren med et tilbud, kan du teste formuleringen af tilbuddet på to måder. Den ene version kan for eksempel være ”Bliv ringet op i dag”, mens den anden version er ”Få et uforpligtende og gratis tilbud”. Den ene version vises til 50 procent af brugerne, men de resterende 50 procent, bliver sendt videre til den anden version. På den måde kan du teste, hvilken af de to formuleringer, der fungerer bedst.

    En splittest kan derfor være en rigtig stor hjælp, når du skal undersøge, hvilke ændringer der kan føre til en højere konverteringsrate. Du kan både vælge at udføre en splittest på baggrund af en mavefornemmelse eller idé, der blot er faldet dig ind, men du kan også bruge et Analytics-værktøj. I Analytics kan du se data for, hvad der sker på din hjemmeside. Denne data kan lede dig i retning af, hvor der måske er problemer, hvilket du kan forsøge at løse ved at lave en splittest.

    Sådan laver du en splittest

    Når du skal lave en splittest på din hjemmeside, er det naturligvis vigtigt, at den udføres korrekt, hvis du skal kunne stole på resultaterne. Der er nemlig mange ting, som der skal være styr på, hvis du vil lave en succesfuld splittest.

    Det er for eksempel meget vigtigt, at du kun fokuserer på én ting ad gangen. Det vil altså sige, at du ikke skal teste mere end et aspekt af din hjemmeside under en splittest. Ønsker du for eksempel at teste farven på en CTA (Call to action) knap, bør du ikke ændre i teksten samtidig. På den måde kan det nemlig være enormt svært at gennemskue, om det rent faktisk er ændringen af farven, der skyldes en anderledes trafik. Du forværrer derfor testens validitet ved at ændre på mere end en ting.

    Når du skal udføre selve testen, skal den blot foretages som en klassisk hypotesetest. Her har du altid en nulhypotese (H0) og en alternativ hypotese (H1). De to påstande bliver derefter testet ud fra hele stikprøvens population. Med udgangspunkt i det tidligere eksempel omkring skifte af farven på en CTA-knap, kunne hypoteserne se ud således:

    • H0: Der er ingen forskel på konvertering ved de testede knapper
    • H1: Der er en forskel på konverteringen ved de testede knapper

    Når splittesten laves, er målet derfor at se, om nulhypotesen kan forkastes, mens den alternative hypotese kan accepteres. På den måde kan vi se, om der er en reel forskel, og derved vurdere om der skal foretages ændringer på hjemmesiden for at øge mængden af konverteringer.

    Hvis din hjemmeside ikke har mange besøgende, kan en splittest være en meget tidskrævende og langsommelig proces. Der skal nemlig et vist antal besøgende til, for at finde frem til et signifikant resultat af din test. Det er derfor en god idé at undersøge, hvor mange besøgende du gennemsnitligt har på din hjemmeside, før du vælger at bruge en splittesting teknik til at øge din konvertering.

    En anden vigtig faktor, når du skal udføre en splittest, er, at du har det rette værktøj til det. Det er jo let bare at sige, at du skal føre halvdelen af dine besøgende til en anden platform, men hvordan får du dem rent faktisk derhen? For at splitte brugerne op, når de besøger din hjemmeside, skal du bruge noget særligt værktøj, som kan håndtere den slags. Der findes heldigvis forskellige værktøjer på nettet, men du skal være opmærksom på, at nogle af dem kræver betaling. Det er derfor vigtigt, at du overvejer om splittesting er den rette løsning for din hjemmeside. Det kan jo være, der er en anden teknik, som fungerer bedre til din hjemmeside, hvis du alligevel ikke har nok besøgende til et signifikant resultat i sidste ende.

    3 elementer på din hjemmeside, du bør splitteste

    I teorien kan du splitteste absolut alt på din hjemmeside, men der er nogle elementer, som er mere oplagte end andre. Nogle elementer kan nemlig være med til at gøre en større forskel for konverteringsraten, og derfor er det oplagt at splitteste sådanne først. Her er der 3 anbefalinger for, hvilket elementer du bør splitteste først.

    1. Call to action knapper:

    Når du skal splitteste, er det oplagt at starte med at teste CTA-knapper. Dette skyldes naturligvis, at disse knapper er vejen til konvertering. Det er herigennem konverteringen foregår, og derfor er det enormt vigtigt at undersøge, hvad der fungerer bedst. Det kan for eksempel være farven på ”køb” knappen eller indkøbskurven. Her bruges der ofte grøn, rød eller orange, og ved hjælp af en splittest, kan du finde ud af, hvilken farver der leder til størst konvertering på din hjemmeside. Det er altså altid oplagt at teste CTA-knapper, fordi det er den vej brugeren skal for at blive til en konvertering.

    1. Dine USP’er:

    Dine USP’er er enormt vigtige i forhold til at skabe værdi for kunden, og derfor er det rigtig smart at lave en splittest af dem. På den måde kan du få en idé om, hvilke USP’er der skaber mest værdi for den besøgende og derved leder til konverteringer. Her handler det om, hvilke USP’er der skal reklameres med på forsiden af din hjemmeside, så du bruger dem, der i testresultatet skaber en højere konverteringsrate.

    1. Trust Badges:

    Rigtig mange hjemmesider anvender anmeldelser eller Trust Badges, for at vise de besøgende al deres gode omtale. Det er en rigtig god idé, da det skaber en vis tryghed for brugeren, fordi de kan se, at der er andre, som har været tilfredse med dit produkt. Det kan dog også blive en dyr affære, hvis du skal have anmeldelser fra Trustpilot synlige på din hjemmeside, da det bestemt ikke er gratis. Derfor kan det være en rigtig god idé at lave en splittest for at se, om der reelt set er en forskel fra, når du har Trust Badges til, når du ikke har. Hvis der ikke er nogen synlig forskel, er der nemlig ingen grund til at smide penge i det, og du kan derfor spare en hel del ved at lave en splittest.

    NoMilk laver splittest

    Hvis du ikke selv har den store erfaring med at lave splittest, kan det være svært at komme i gang helt uden hjælp. Der er rigtig mange ting, du skal have styr på, og derfor bliver det hurtigt en uoverskuelig opgave. Hos NoMilk hjælper vi dig gerne med at gennemføre en splittest, så du kan forbedre din konverteringsrate. Vi er eksperter inden for området, og kan derfor hjælpe dig med at gennemføre en korrekt splittest, hvor du altid kan stole på resultaterne. Det er som sagt vigtigt, at en splittest bliver udført korrekt, og derfor er det altid en god idé at begynde med at få hjælp fra professionelle, hvis du ikke selv har prøvet det før. På den måde kan du være sikker på at opnå de bedst mulige resultater og øge mængden af konverteringer på din hjemmeside.