Det koster ikke noget at spørge

  Nye
   
  regler
   
  om
   
  online
   
  betaling
   
   
  er
   
  du
   
  klar
   
  til
   
  3D
   
  Secure?

  Mathias VorretUX udvikler

  Et nyt regelsæt om sikkerhedskrav til online betaling er vedtaget i EU. Og det træder i kraft 1. januar 2021. Er din webshop klar til at overholde de nye regler og derved modtage betaling ved årsskiftet? Læs med i artiklen her og få et overblik.

  Hvad er SCA-sikkerhedskravene?

  Kort og godt omhandler den nye aftale, at webshops skal leve op til de såkaldte SCA-sikkerhedskrav. Dette gøres for at øge sikkerheden for forbrugerne på internettet og reducere svindel ved internethandel. Beslutningen kommer fra den europæiske bankmyndighed, EBA. Helt konkret betyder det for dig, at du ved årsskiftet skal understøtte 3D Secure, når du lader dine kunder handle online på din webshop.

  Hvad er 3D Secure?

  3D Secure er et ekstra sikkerhedstrin, som indføres i dit betalingsflow. Det betyder derved, at dit checkout-flow bliver en anelse længere og mere kompliceret. Men eftersom regelsættet som udgangspunkt gælder for samtlige webshops, bør det ikke have en negativ indvirkning på din konverteringsrate.

  Du har med garanti sikkert allerede prøvet det. Med 3D Secure skal en bruger ved checkout indtaste sit telefonnummer. Dernæst tilsendes en besked med en engangskode, som skal indtastes ved betaling. Derved udgør det et effektivt værn mod computere eller andre stykker software, der på svigagtig vis handler på webshops.

  Sådan overholder du reglerne

  I løbet af 2020 skal du lave en aftale med din PSP. Denne aftale skal naturligvis leve op til det ovenfor beskrevne krav. Det er tillige vigtigt, at du i løbet af 2020 får testet din udrulning. På den måde er du sikker på, at du står klar til starten af det nye år – og at du ikke skal miste kunder, fordi din opsætning ikke virker optimalt.

  Store konsekvenser ved manglende overholdelse af reglerne

  Hvis du ikke når at få implementeret 3D Secure i tide, får det store konsekvenser. Du vil ikke kunne tage imod betalinger efter 1. januar 2021, såfremt du ikke levere op til kravene. Og det betyder selvsagt, at du må vinke farvel til din omsætning på webshoppen – og det er en skam.

  Læs også

  Hvad er webtilgængelighed, og hvorfor er det så vigtigt?

  Hvad er cookies?

  Kundernes fortrydelsesret på din webshop: Hvilke regler gælder?